ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 2315 000 891 | ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ: 2463 054 332
Τελευταία Νέα & Προσφορές

Ιδέες και συμβουλές για ένα μικρό μπάνιο

Τα μικρά μπάνια είναι δύσκολα στη σχεδίασή τους. Από τη μία μεριά, λόγω του μεγέθους τους είναι πιο οικονομικά, αφού χρησιμοποιούμε λιγότερα υλικά. Από την άλλη το μικρό είναι μικρό, και κανείς δε θέλει να στριμώχνεται στο μπάνιο του. Ετοιμάσαμε λοιπόν για εσάς 14 συμβουλές για να λάβετε υπόψιν σας αν ετοιμάζεστε να ανακαινίσετε το μπάνιο σας, αλλά και πολλές ιδέες που προτείνουμε εμείς για τον χώρο σας.

1. Διαλέξτε τη σωστή πόρτα για το μπάνιο σας

Σιγουρευτείτε ότι η πόρτα σας θα ανοίγει προς τα έξω για να εξοικονομήσετε χώρο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

2. Εγκαταστήστε διάφανα διαχωριστικά

Για να δώσετε την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου χώρου, χρειάζεται να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο την οπτική βαβούρα όταν διαλέγετε τα υλικά του μπάνιου σας. Το γυαλί είναι η ιδανική λύση για να δώσετε αυτή την αίσθηση στον χώρο σας, καθώς ανοίγει το χώρο και του προσθέτει φινέτσα. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε χρησιμοποιήστε διάφανη κουρτίνα για να αφήσετε το φως να περνάει και να μεγαλώσει τον χώρο.

3. Διαλέξτε μικρότερα έπιπλα

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μεγέθη επίπλων για το μπάνιο σας. Επιλέξτε αυτό που θα έχει τη σωστή αναλογία με τον χώρο σας και δε θα τον πνίγει.

4. Χρησιμοποιήστε απλίκες που φωτίζουν προς τα πάνω για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ψηλότερου ταβανιού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σχεδιαστικό τρικ για να ενισχύσετε οπτικά ένα μικρό μπάνιο. Για να κάνετε ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, δοκιμάστε να φωτίσετε το ταβάνι με απλίκες ή κρυφό φωτισμό. Θα δημιουργήσει την αίσθηση μεγαλύτερου ύψους στο χώρο και θα τον μεγαλώσει. Για ένα στενό δωμάτιο, δοκιμάστε να φωτίσετε ένα τοίχο, θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο.

5. Εγκαταστήστε τα πλακάκια σας διαγώνια

Τοποθετήστε πλακάκια σε διαγώνιους. Αυτή η τεχνική δίνει την εντύπωση ενός μεγαλύτερου χώρου γιατί ο εγκέφαλος μας προσπαθεί ασυναίσθητα να μετρήσει τα πλακάκια όταν μπαίνει σε έναν χώρο. Η διαγώνια διάταξη τον μπερδεύει, με αποτέλεσμα υποσυνείδητα να θεωρεί τον χώρο μεγαλύτερο.

6. Τα μεγάλα πλακάκια δείχνουν καλύτερα σε μικρά μπάνια

Διαλέξτε μεγαλύτερα πλακάκια για να ανοίξετε το χώρο. Οι λιγότεροι αρμοί δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου.

7. Κρεμάστε την τουαλέτα στον τοίχο

Ένας πολύ καλός τρόπος να μεγιστοποιήσετε τον ελέυθερο χώρο στο μπάνιο σας είναι η χρήση κρεμαστών καμπίνων τουαλέτας. Ειδικά με ταυτόχρονη χρήση μεγάλων πλακιδίων θα δείτε μεγάλη διαφορά στην όψη του χώρου σας, γιατί με το κρέμασμα αποκαλύπτεται περισσότερο από το δάπεδο και δίνεται έτσι η αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

8. Τοποθετήστε ένα ντουλάπι-καθρέπτη

Άλλος ένας τρόπος να εξοικονομήσετε χώρο είναι το ντουλάπι με καθρέπτη, καθώς συνδιάζει τις δύο λειτουργίες, δίνοντας σας έναν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

9. Περιοριστείτε σε δύο χρώματα

Κρατήστε το απλό. Τα πολλά χρώματα, ή οι πολλές ταπετσαρίες και τα αξεσουάρ θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται ακατάστατος και μικρότερος. Δύο κύρια χρώματα λειτουργούν άψογα σε ένα μικρό μπάνιο.

10. Προσοχή στις πολλαπλές λεπτομέρειες

Όταν επιλέγετε υλικά, να έχετε στο νου σας την αθροιστική επίδραση των μοτίβων. Οι νευρώσεις και οι υφές στα πλακίδια και το δάπεδο, τα διακοσμητικά στον εξοπλισμό μπορούν να “συνωστιτούν” σε ένα μπάνιο. Από την άλλη, τα μοτίβα μικρής κλίμακας δίνουν έμφαση στο μικρό μέγεθος του δωματίου. Χρησιμοποιόντας μεγαλύτερη κλίμακα στα μοτίβα που επιλέγουμε και προσθέτοντας αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες φειδωλά μπορούμε να δώσουμε περαιτέρω σημασία σε ένα δωμάτιο.

11. Ανακαλύψτε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο ανοίγοντας εσοχές στους εσωτερικούς τοίχους

Ενσωματώστε ντουλάπια και εσοχές σε ανοίγματα στους τοίχους για να κάνετε το χώρο μεγαλύτερο, προσθέτοντας και αποθηκευτικό χώρο, αντί να κρεμάτε ράφια και ντουλάπια τα οποία γεμίζουν τον ήδη περιορισμένο σας χώρο.

12. Δώστε έμφαση στην υφή, όχι στο χρώμα

Φέρτε υφή και όχι χρώμα στον χώρο, για να τον κάνετε πιο ενδιαφέρον χώρις να μπουκώνει. Προσθέστε ένα μοναδικό στοιχείο, έναν όμορφο καθρέπτη, ένα ιδιαίτερο νιπτήρα. Ένα προσεκτικά επιλεγμένο στοιχείο μπορεί να μεταμορφώσει έναν χώρο από μικρό και βαρετό σε ενδιαφέρον και chic.

13. Φέρτε φως για να μεγαλώσετε το δωμάτιο

Δώστε προσοχή στο φωτισμό. Οι καλοφωτισμένοι χώροι φαίνονται πάντα μεγαλύτεροι, γιαυτό αν ο προϋπολογισμός σας το αντέχει, μια αναδιανομή των φωτιστικών θα δημιουργήσει την απαραίτητη ατμόσφαιρα. Μην προτιμήσετε φωτιστικά που κρέμονται χαμηλά, καθώς συνήθως χαμηλώνουν το ταβάνι και κανουν το δωμάτιο να φαίνεται ακόμα μικρότερο. Οι απλίκες στους τοίχους είναι συνήθως μια καλή διακοσμητική λύση.

14. Επεκτείνετε τα πλακάκια ως την οροφή

Στρώνοντας πλακάκια μέχρι το ταβάνι θα το κάνει να φαίνεται ψηλότερο. Τοποθετήστε ένα διακοσμητικό λιστέλο ψήλα ούτως ώστε να τραβάει το μάτι προς τα πάνω.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει …