ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 2315 000 891 | ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ: 2463 054 332

Μόνωση

Τεχνική

Μονώσεις

Κατά την κατασκευή επαγγελματικών κτιρίων και κατοικιών η εταιρεία μας δίνει μεγάλη προσοχή στο ζήτημα της μόνωσης. Η σωστή μόνωση που κάνουμε στα κτίρια είναι εκείνη που τα προστατεύει από συνθήκες όπως είναι η υγρασία (υγρομόνωση), η οποία μπορεί μακροχρόνια να αλλοιώσει την ποιότητα της κατασκευής, η έντονη ζέστη της χώρας μας το καλοκαίρι και το κρύο του χειμώνα (θερμομόνωση) ή και οι εξωτερικοί ήχοι (ηχομόνωση). Η κατάλληλη μόνωση λειτουργεί επίσης ως πυροπροστασία. Με λίγα λόγια, η σωστή μόνωση που κάνουμε συμβάλλει στην άνετη και ποιοτική διαβίωση μέσα στα κτίρια αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων για θέρμανση και κλιματισμό.

Φροντίζουμε εξαρχής για το σημαντικό ζήτημα της μόνωσης, αφού οποιαδήποτε προσπάθεια επιδιόρθωσης αργότερα δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα εξάλλου με το νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ), είναι πλέον απαραίτητη η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας τόσο από τη θέρμανση και τον κλιματισμό, όσο και από την παραγωγή ζεστού νερού και το φωτισμό.

Η εταιρεία μας δίνει λοιπόν προτεραιότητα στον κατάλληλο σχεδιασμό του κτιρίου και στην επιλογή των δομικών υλικών του, ώστε να είναι αποδοτικό από όλες τις παραπάνω απόψεις.

Σημεία προσοχής

  • Η στεγανοποίηση είναι κρίσιμης σημασίας για την προστασία της κατασκευής από την υγρασία και το νερό της βροχής. Χωρίς τη σωστή μόνωση προξενούνται ζημιές στα δομικά στοιχεία και μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η θερμομονωτική ικανότητα αλλά και η υγιεινή του κτιρίου. Αποτέλεσμα; Ένα ασύμφορο οικονομικά κτίριο, αφού απαιτείται μεγάλη κατανάλωση ενέργειας για τη θέρμανσή του. Η εταιρεία μας κάνει χρήση ποιοτικών στεγανωτικών υλικών (αστάρια, μεμβράνες, επιχρίσματα κ.ά.) για την υδρομόνωση, η οποία και θα εξασφαλίσει τη στεγανότητα όλων των επιφανειών (τοίχοι, στέγες, δάπεδα κ.λπ.).
  • Η θερμομόνωση είναι εκείνη που επιβραδύνει την απώλεια της θερμότητας όταν θερμαίνουμε το κτίριο αλλά και τη διαπέραση του κτιρίου από τη ζέστη το καλοκαίρι. Τα οφέλη είναι κι εδώ πολλά, με πρωταρχική τη μείωση της δαπάνης για τις εγκαταστάσεις θέρμανσης και κλιματισμού καθώς και από την αντίστοιχη κατανάλωση ενέργειας, που είναι σήμερα ζωτικής σημασίας και για την προστασία του περιβάλλοντος. Η εταιρεία μας φροντίζει για τη σωστή θερμομόνωση με την επιλογή και χρήση των κατάλληλων δομικών υλικών και την τοποθέτηση των κατάλληλων παραθύρων.
  • Η ηχομόνωση είναι σημαντική σήμερα, ειδικά στις πόλεις, αφού περιορίζει τους ήχους που έρχονται απέξω, βελτιώνοντας την ποιότητα της διαβίωσής μας. Μέλημά μας εδώ, η τοποθέτηση των σωστών ηχοπετασμάτων σε τοίχους, δάπεδα, πόρτες και παράθυρα, τα οποία θα μειώνουν, ειδικά στις πολυκατοικίες, τους ήχους από τα υδραυλικά και την αποχέτευση άλλων ορόφων, τον ήχο του ανελκυστήρα και των κλιματιστικών, τους χτύπους και τα βήματα, τις τηλεοράσεις, τον ήχο των αυτοκινήτων κ.λπ.
  • Τέλος, φροντίζουμε για την πυροπροστασία των κατασκευών μας. Στις κατασκευές μας λαμβάνουμε τα απαραίτητα παθητικά μέτρα πυροπροστασίας, που είναι ο σωστός σχεδιασμός τους, ο οποίος θα εμποδίζει τη μετάδοση της φωτιάς σε περίπτωση πυρκαγιάς, και η μέριμνα για σωστά μονωτικά υλικά και πυροπροστατευτικά χωρίσματα.

Η KTISMA Τεχνική – Εμπορική εξασφαλίζει τη σωστή μόνωση των κτιρίων της με την προσεκτική επιλογή των δομικών/μονωτικών υλικών, το σωστό σχεδιασμό της μόνωσης και τη συνεχή επίβλεψη της εργασίας των έμπειρων συνεργείων μας.